Op deze website vind je een paar van mijn ervaringen als expat in Afrika. Om precies te zijn, mijn ervaringen als expat in Zambia, Swaziland en Tanzania.

Meteen een disclaimer. Afrika is groot. Ik heb maar een klein stukje leren kennen. Afrika is bovendien gevarieerd, net als Europa. Tussen de landen bestaan grote verschillen. Net zomin als Nederland te vergelijken is met Hongarije, valt Gambia te vergelijken met Zuid-Afrika. Zelfs binnen landen bestaan grote verschillen, bijvoorbeeld tussen stad en platteland. Mijn ervaringen zijn dus niet representatief voor Afrika in zijn geheel.

Mijn ervaringen zijn ook niet representatief voor expats in Afrika. In Afrika wonen allerlei soorten expats. Van ontwikkelingswerkers in plattelandsdorpen tot ambassadeurs in hoofdsteden. Van ondernemers in de landbouw tot vrijwilligers in weeshuizen. Van missionarissen tot backpackers die zijn blijven hangen. En dan nog een bonte stoet van journalisten, grafisch ontwerpers, biologen, bankdirecteuren, ingenieurs en mama’s.

Ook Afrikanen zijn er in alle soorten en maten. Rijk en arm, ongeletterd en hoogopgeleid, hardwerkend en lui. Maar dit blog gaat nadrukkelijk niet over Afrikanen, ontwikkelingshulp en leeuwen. Het gaat over expats in Afrika, meer specifiek: over mijn expatleven in Afrika, meer specifiek: over mijn expatleven in Zambia, Swaziland en Tanzania.