Recente stukjes

Tanzania

25|01|2009 22:27

– So you have just arrived.
– Yes.
– And you like Dar es Salaam?
– I love it!
– But you are aware of the problems of Dar es Salaam?
– Eh… what kind of problems?
– The water. The electricity.
– It can’t possibly be worse than Big Bend.

De eerste weken in Dar es Salaam vond ik een openbaring. Ze hebben terrasjes! Ze hebben boekhandels! Ze hebben cappuccino! jubelde ik naar het thuisfront. Wat een verschil met onze vorige verblijfplaats in Afrika, Big Bend, een slaperig dorpje in het zuiden van Swaziland. Big Bend had rust. En stilte. En suikerriet. En insecten. Ik houd erg van rust en stilte, en ook van insecten, maar een cappuccino op zijn tijd mag van mij wel.

In Dar es Salaam ontdekte ik elke dag nieuwe westerse geneugten. Stokbrood,  ADSL, andere expats, een binnenplaats met een vijver en fonteintjes. En toch is het helemaal Afrika, met kleine uitbaterijen langs de weg, fietsen met onwaarschijnlijke hoeveelheden goederen achterop, vrouwen in kleurige doeken, schaduwrijke bomen, onverharde wegen en vriendelijke Maasai. Een ideale combinatie van Westers en Afrikaans, met een vleugje Arabisch. Het was duidelijk: niets stond ons geluk in de weg. Als we eenmaal een eigen huis hadden gevonden, stonden ons drie zorgeloze jaren in Dar te wachten.

Maar toch. The water. The electricity. Het zou nog maanden in mijn hoofd galmen.


1 reactie op ‘Tanzania’

  1. beatrijs tolk schrijft:

    Lieve Anne,

    Wat enig om jouw prachtige idyllische stukjes te lezen over Msasani Bay heerlijk. Wil nu onmiddellijk naar deze baai. helaas. Dus er ontluikt een tekentalent in Afrika? ben benieuwd. Wij zijn hard bezig met het boek over Jos laatste project. Financieel hebben we het nog niet rond, teksten klaar en de vormgeving vordert. Onze nieuwe project dat over drie jaar klaar moet zijn, begint vorm te krijgen. het heet; Beter Gezicht. Het is kunst voor een goed doel. dag dag, Kus, beatrijs

Berichtje achterlaten?

test